onsdag 11 augusti 2010

Lilla persiennfesten

Det kom ett sms sista timmen på jobbet denna tredje dag efter semestern. Från maken. Kanske ställer vi till med lilla persiennfesten, stod det. För att fira att persiennerna i sovrummet inte längre hänger ner som i ett ruckel utan är nyutbytta och fungerar perfekt. Det är det som kallas fest i vardagen, tänkte jag. Och tog tunnelbanan hem med förväntan i sinnet. Bilden ovan visar festens inledning.

5 kommentarer:

  1. Vilken livskvalitet att ta vara på småsaker i vardagen. Persiennfest låter som en fantastisk idé, ska genast förslå att vi byter våra som hänger lite här och där!

    /Ann

    SvaraRadera
  2. Anonym8/12/2010

    Vilken fin tallrik du festar på. En sådan kunde man se hos sin gamla farmor. Min farmor Gerda severade ofta dillkött på en sådan där tallrik. Fin bild!
    Torbjörn

    SvaraRadera
  3. Fest i vardagen är ett uttryck som Gustav 6 år lärde oss en gång för länge sedan i Södertälje. Den gången handlade om glass efter maten. Det finns mycket att fira i vardagen.
    Tallrikarna är små fina smörgåsassietter som hör till servisen som jag fått ärva efter min mormor och morfar. Den var knappt använd när jag fick den för tio år sedan och nästan helt komplett. Nu använder vi den ofta, men ännu inte till dillkött. Porslinet är Hackefors, från 1930-talet tror jag.

    SvaraRadera
  4. Anonym8/28/2010

    Det är sååå inspirerande att läsa om persiennfesten och vardagsfestligheter - mer sådant!! Det finns alltid en anledning att göra något litet extra, om man bara vill och tänker till.....kristina : )

    SvaraRadera