söndag 21 februari 2010

Dagens lunch

Dagens lunch var en höjdare, champinjonpaj med äppelsallad, tillagad av maken. Medan den först alldeles soliga februaridagen sakta mulnade tände vi ljusen och njöt av den välsmakande maten och de vackra tulpanerna.

4 kommentarer:

  1. Vit duk, levande ljus och vårvintersolljus är oslagbart vackert. Som om det tunna ljuset förstärker färglösheten och till och med ljuslågorna blir vita. En sorts tidlös elegans. Återigen detta med tidlöshet och frånvaron av färg....

    SvaraRadera
  2. Anonym2/22/2010

    Jag drar mig till minnes förra årets bilder på "lyxtulpanen" - tänk att det redan gått ett år sedan de vackra bilderna fanns att beundra på bloggen/Kristina

    SvaraRadera
  3. Jonas: Du får skriva en längre betraktelse över tid- och färglöshet. Det finns kanske mer att hämta där, som inte ryms i bloggkommentarer.

    Eva: Jag försöker betvinga vintern på olika sätt. Idag promenerade jag hem från jobbet. Det var minus 13 men alldeles ljust när jag startade. Ljuset känns vårlikt. Och tulpaner. Så just idag struntar jag i kylan.

    Kristina: Kul att du kommer ihåg lyxtulpanen och påminner mig om den. Måste kanske gå iväg till vår lokala blomsteraffär och införskaffa årets lyxvariant.

    SvaraRadera